Vektøkning og kosttilskudd?

Hvordan øke vekta på en sunn måte?

Av Trendtester.no | Oppdatert Mai 13, 2023

Det å gå opp i vekt kan for noen være en like stor utfordring, som det er for andre å gå ned i vekt. Nøkkelen er den samme, du må bruke tid og ta et steg av gangen. Her gir vi deg noen tips på veien. 

Hvis du ønsker å øke vekten din på en sunn måte, kan du følge disse tipsene for å oppnå dine mål om en sunn og bærekraftig vektøkning. For det første bør du prøve å spise oftere. Ved å spise minst tre store måltider og to til tre mellommåltider hver dag for å sørge for at kroppen din får den næringen den trenger. Vi anbefaler noen produkter lenger ned i artikkelen som er perfekte mellommåltid.

Det er også viktig å velge mat med høy kaloritetthet. Dette betyr at du bør velge matvarer som er rike på proteiner, karbohydrater og sunne fettstoffer. Det er avokado, nøtter, olivenolje og fete fiskeslag. For å øke kaloriinntaket ditt, kan du også drikke kaloririke drikker som smoothies eller shakes. Vi har tips lenger ned i artikkelen om hvor du kan få tak i smoothie produkter.

Trening med vekter kan hjelpe deg med å bygge muskler og øke kroppsvekten din. Fokuser på styrketrening med tunge vekter og lavt antall repetisjoner for å få best mulig effekt. Restitusjon er også viktig for å oppnå resultater i treningen og for at kroppen din skal kunne restituere seg og bygge muskler. Prøv å få nok søvn og sørge for at du gir kroppen din nok hvile mellom treningsøktene.

ANNONSE | Se tilbud
ANNONSE | SE TILBUD
ANNONSE | SE TILBUD

Spis sunt

Det er viktig å unngå å spise for mye usunn mat. Selv om det kan være fristende å spise mat som er høy i kalorier og fett, kan dette skade helsen din på lang sikt. Unngå mat som inneholder mye sukker, salt og mettet fett, og velg heller sunne alternativer som fullkorn, frukt, grønnsaker, magert protein og sunne fettstoffer. Det er også viktig å ikke slutte å løpe for å gå opp i vekt. Tar du løpeturer er du med på å øke energien som igjen øker matlysten. Derfor er det viktig å supplere med løpetrening inn i mellom!

Nok søvn er avgjørende for at kroppen din skal kunne restituere seg og bygge muskler. Prøv å få minst åtte timer søvn hver natt for å optimalisere restitusjon og muskelvekst. Vær tålmodig, da å øke vekten din på en sunn måte kan ta tid. Det er viktig å ha realistiske forventninger og være tålmodig. Å legge på seg 0,5-1 kg i uken er en sunn vektøkning, og det vil ta noen uker eller måneder før du ser betydelig fremgang.

Hvis du sliter med å legge på deg vekt, kan du dra nytte av å oppsøke hjelp fra en ernæringsfysiolog. En ernæringsfysiolog kan hjelpe deg med å lage en spesialtilpasset kostplan som passer dine behov og hjelpe deg med å oppnå dine mål om en sunn og bærekraftig vektøkning. Med disse tipsene kan du oppnå ønsket vekt på en sunn og bærekraftig måte og føle deg bedre i din egen kropp.

Kjøp en shaker som du kan ta med deg på farta og som er perfekt til å blande proteinpulver med!

Se tilbud -->

Hva vektøkning kan gjøre med deg

For personer som er tynne/slanke, kan vektøkning være viktig for å oppnå en sunn kroppsvekt og forbedre helsen. Vektøkning kan bidra til å øke muskelmasse og styrke. Det hjelper på immunforsvaret og forbedre kroppens evne til å bekjempe sykdommer og infeksjoner. Vektøkning kan også føre til økt energi og utholdenhet. Det kan forbedre den fysiske formen og øke livskvaliteten som gjør at du føler deg bedre.

Å oppnå en sunn vekt kan også ha en positiv effekt på selvtilliten. Mange tynne personer kan føle seg selvbevisste og usikre på grunn av deres kroppstype. Vektøkning kan bidra til å øke selvtilliten ved å forbedre utseendet og gi en følelse av velvære og styrke. Det er viktig å huske at vektøkning bør skje på en sunn og balansert måte. Med rett fokus på å bygge muskler og øke kroppsstyrken.

Å ha et sunt kosthold som er rikt på næringsstoffer og proteiner, kan bidra til å øke muskelvekst og forbedre helsen. Det er også viktig å kombinere en sunn diett med regelmessig fysisk aktivitet og styrketrening for å bygge muskler og forbedre den fysiske formen. For personer som ønsker å gå opp i vekt og øke muskelmassen, kan det være lurt å søke hjelp fra en profesjonell.  En personlig trener eller ernæringsfysiolog kan være med å utvikle en plan. Da kan du få en plan som fungerer for deres individuelle behov og livsstil.

Oppsummert kan vektøkning være bra for kroppen og selvtilliten. Spesielt for personer som er tynne. Det er viktig å fokusere på en sunn og balansert tilnærming, med en kombinasjon av et sunt kosthold og regelmessig fysisk aktivitet og styrketrening. Med en sunn tilnærming kan vektøkning bidra til å forbedre helsen og øke selvtilliten.

KILDEHENVISNINGER: Kosthåndboken. Helsedirektoratet.